Над 4 000 битови абонати и няколко публични институции ще останат

...
Над 4 000 битови абонати и няколко публични институции ще останат
Коментари Харесай

Над 4 000 абонати остават без парно в Габрово, семейства икономисват и се топлят с тръби

Над 4 000 битови клиенти и няколко обществени институции ще останат без парно през новия отоплителен сезон, откакто " Топлофикация-Габрово " внесе заявление за преустановяване на лицензите си в КЕВР. Тепърва енергийният регулатор ще ревизира за какво сдружението стопира работа. 

Семейството на Марияна Боева се отоплява с парно повече от 30 години. Новината за прекъсването на топлоподаването през тази зима я сварва неподготвена. 

" Домоуправителят пристигна и сподели да помислим за климатици, че другата година няма да има ", сподели тя.

" Казват " има щета на парното ", нямат пари да го оправят ", добави Пена Николова.

Много габровци се топлят посредством тръбите, с цел да заплащат единствено такса " сградна апаратура ".  " Един нагревател в хола сме пускали, тъй като спалнята ни е дребна, другата стая затваряме, само че сме удовлетворени, тъй като тръбите също са ни топлили ", разяснява още Марияна.

" Във всяка стая имам по три тръби, топлят, за какво би трябвало да пущам радиатора? Правя малко икономии, тъй като няма кой да го заплаща - моята пенсия няма да стигне ", сподели Пена.

" Имам два радиатора, само че не ги употребявам, единствено поради тръбите ", уточни Силвия Иванова.

Емблематичният " Дом на хумора и сатирата "  е измежду институциите, които употребяват услугите на " Топлофикация ". Парно включват в кабинетите на чиновниците.

" Това не се случва за първи път, преди две-три години имаше една солидна зима, когато парното спря и тогава трябваше да вземаме бързи решения, с които някак си да се спасим. След последната зима ние напълно не ги броим от " Топлофикация " за снабдител на топлинна сила ", заяви директорът на музея Маргарита Доровска.

Сред другите икономически клиенти в града са поликлиника, спортна зала, детски градини и учебни заведения. Министърът на финансите Асен Василев даде обещание финансова помощ на клиентите в Габрово, която да покрие разликата при отопляването им на ток. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР